Verstopte dakgoten

U kent het wel – elk jaar na de zomer valt het blad van de bomen. Dus het blad verzamelt zich in de dakgoten. Omdat de dakgoot vol ligt met blad kan de dakgoot het hemelwater niet meer op de juiste manier worden  afgevoerd. Dus voordat u het weet stroomt bij hevige regenval de dakgoot over met water.
Als u dus het blad laat liggen,  stroomt de dakgoot over. Maar het heeft nog meer gevolgen. De bladeren koeken aan in de dakgoot, waardoor het een enorm gewicht kan krijgen samen met het water. Dus u kunt zich voorstellen, dat hiermee de gevolgen niet zijn te voorzien. Heeft u een zinken dakgoot, en staat uw huis in een omgeving met eikenbomen? Eikenblad heeft een zurig karakter, waardoor het zink gaat oxideren. Dus het zink gaat uiteindelijk op de zwakke punten scheurtjes vertonen of bruin uitslaan. Lasnaden worden gesoldeerd met speciaal tin, hiermee worden de zinken delen met elkaar verbonden. Dus deze lasnaden zijn de zwakste plek van een zinken dakgoot, waardoor deze kan gaan lekken. In de wintertijd of periode dat er grondvorst bij komt kijken, kan er zich nog een gevaarlijke situatie voordoen. Als het hemelwater op uw straatwerk terecht komt,  levert dit gevaarlijke gladde situaties op wanneer de vochtige grond gaat bevriezen.

Dakgoten reinigen

U kunt Huismeester Stapper bellen om het blad uit de dakgoot te verwijderen, en om een controle uit te voeren op de staat van uw dakgoot. Met het verwijderen van het blad zal de dakgoot in de meeste gevallen z’n werk weer goed doen. Maar Huismeester Stapper kan ook de staat van uw dakgoot goed beoordelen, na het reinigen van uw dakgoot, en adviseren over de wijze van onderhoud die u het beste kan toepassen.

Dakgoten onderhouden

In het geval van schade aan uw dakgoot, denk hierbij aan scheuren en gaten door corrosie dus oxideren is het in de meeste gevallen niet nodig om de gehele dakgoot te vervangen. Zinken dakgoten zijn prima te behandelen, maar alleen als u er optijd bij bent. Resistit is een duurzaam dakmateriaal dat ook op kleine plaatsen verwerkt kan worden. Waardoor uw dakgoot op een relatief eenvoudige, duurzame en betaalbare manier weer naar behoren zal functioneren.
Wilt u minder onderhoud aan uw dakgoten dan adviseert Huismeester Stapper u een toepassing van Resistit met gootdrain. Dit is toe te passen in zowel zinken mast- en bakgoten.

Op zoek naar een duurzame oplossing voor uw dakgoot

Neem contact op met Huismeester Stapper