Verstopte dakgoten

U kent het wel – elk jaar na de zomer valt het blad van de bomen waarna het blad zich verzamelt in de dakgoten van uw huis. Als de dakgoot vol ligt met blad kan de dakgoot het hemelwater niet meer op de juiste manier afvoeren doordat de bladeren voor opstopping zorgen. Voordat u het weet stroomt bij hevige regenval de dakgoot met water over.
Als u dat blad laat liggen dan heeft dat nog meer gevolgen. De dakgoot kan gaan rotten en gaan barsten, waardoor deze gaat lekken. Op de grond zal zich sneller alg gaan vormen vanwege de vochtigheid. Maar ook in de winter levert dit gevaarlijke gladde situaties op wanneer de vochtige grond gaat bevriezen.

Dakgoten reinigen

U kunt Huismeester Stapper bellen om het blad uit de dakgoot te verwijderen en om een controle uit te oefenen op de staat van uw dakgoot. Met het verwijderen van het blad zal de dakgoot in de meeste gevallen z’n werk weer goed doen. Maar Huismeester Stapper zal kan ook de staat van uw dakgoot beoordelen en adviseren over de wijze van onderhoud die u het beste toe kunt passen.

Dakgoten onderhouden

In het geval van schade aan uw dakgoot – denk aan scheuren en gaten door corrosie – is het in de meeste gevallen niet nodig om de gehele dakgoot te vervangen. Zinken dakgoten zijn prima te behandelen met Resistit. Resistit is een duurzaam dakmateriaal dat ook op kleine plaatsen verwerkt kan worden waardoor op een relatief eenvoudige, duurzame en betaalbare manier uw dakgoten weer naar behoren werken.
Wilt u minder onderhoud aan uw dakgoten dan adviseert Huismeester Stapper u een toepassing van Resistit met gootdrain. Dit is toe te passen in zowel zinken mast- en bakgoten.

Op zoek naar een duurzame oplossing voor uw dakgoot

Neem contact op met Huismeester Stapper
WhatsApp chat